Sådan sigter du med en termisk riffelsigte

Sådan sigter du med en termisk riffelsigte

Konventionelle optiske kikkerter arbejder med synligt lys, mens termiske kikkertsigter registrerer og viser varmesignaturer, hvilket gør det muligt at bruge dem under dårlige lysforhold eller om natten. Når der skydes med termiske riffelsigter, er geværløbet rettet mod sigtekornet. Feltets position justeres således, at kuglen rammer det punkt, der er dækket af centrum af feltet. Denne proces sikrer, at kikkerten er korrekt justeret, og at linjestykket er rettet mod nedslagspunktet på en bestemt afstand, hvilket giver skytten mulighed for at affyre mere præcise skud.

Termiske riffelsigter er ideelle til præcisionsmålsindsamling, fordi de bruger infrarød varme til at registrere og vise billeder af mål, i stedet for at bruge synligt lys som konventionelle kikkerter. Det betyder, at termiske riffelsigter kan bruges under svage lysforhold eller om natten, hvilket gør dem ideelle til jagt, overvågning og andre aktiviteter, der kræver målregistrering i vanskelige omgivelser.

Termiske riffelsigters evne til at registrere og vise varmesignaturer gør dem også velegnede til præcisionsmålretning, da de kan registrere og fremhæve mål baseret på deres varmeniveauer, selv i fuldstændig mørke eller bag løvværk. Dette gør det lettere at sigte og spore mål, selv under vanskelige forhold. Derudover er termiske riffelsigter også nyttige til jagt, da de kan registrere dyrs varmesignatur og give jægeren mulighed for at se gennem løv og andre forhindringer. De kan kun bruges i ekstremt kolde omgivelser, men selv da kan de registrere de svageste spor af varme.

Når du indstiller en termiske riffelsigte, skal du ligesom ved et konventionelt optisk kikkertsigte justere højde og vindretning for at tilpasse sigtelinjen til målet. Dette gøres normalt ved hjælp af kikkertens revolvere, men nogle termiske riffelsigter, såsom ThermTecs Ares-serie, har selvjusterende funktioner, der gør processen hurtigere og lettere.

De anbefalede afstande til at sigte efter mål med en termisk riffelsigte varierer fra 20 til 500 meter). Det er bedst at vælge en afstand, der passer til dit planlagte anvendelsesområde og dit særlige sigtekorns muligheder. For at forbedre din nøjagtighed og tilpasningsevne er det tilrådeligt at øve dig med forskellige målafstande og at skifte afstand ofte, især hvis du har til hensigt at bruge termiske riffelsigter til jagt eller skydning på bevægelige mål.

Når du sigter med et termisk riffelsigte, er det vigtigt at bruge et mål, der har en varmekilde ved sigtepunktet. Nogle muligheder for denne type mål er at bruge batterier til at drive varmekilden eller at bruge solvarme til at producere reflekterede termiske billeder til kikkerten. Målet er at have en klar og tydelig varmekilde på målet, da dette gør det lettere at sigte præcist. Ares-serien af termiske riffelsigter er designet til at give jægerne mulighed for at justere deres mål med kun et skud, hvilket gør processen mere effektiv og mindre omkostningsfuld. Justering af din termiske kikkerter/spottere eller termisk riffelsigte er vigtig for at kunne tage præcise skud på forskellige afstande. Husk, at kugledrop påvirkes af faktorer som kuglens vægt, hastighed og våbnets kaliber. Dit sigtepunkt bør ligge lidt højere end det ønskede nedslagspunkt. Hvis du bruger de samme kugler til skydetræning og til jagt, vil du bedre kunne vurdere sigtepræcisionen for sigtekornet.

Ares Serien termiske riffelsigter fra ThermTec er meget brugervenlig takket være den automatiske nulindstilling (One Shot Zero). Lær hvordan du skyder med Ares Serien termiske riffelsigter her:

  1. Indstil afstanden, våbentype, reticle type og farve ved hjælp af indstillingerne i termisk riffelsigte.
  2. Sigt på målet, og skyd.
  3. Reticle justeres automatisk for at tilpasse sig kuglens anslag.
  4. Riffelsigte er nu indstillet og klar til brug.

Denne procedure er hurtig og nem og giver jægerne mulighed for at skifte mellem forskellige våben under jagten. Det eneste krav er et sikkert sted at skyde med kikkerten for at opfange kuglens anslag De termiske riffelsigter i Ares-serien giver også mulighed for manuel nulstilling. Proceduren omfatter følgende trin:

Freeze-funktion: Freeze-funktionen er en ny funktion til Ares-seriens termiske riffelsigter. Den giver dig mulighed for at manipulere kikkerten uden at miste sigtelinjen under justeringer ved sigtepunktet.

Zoomfunktion: Zoomfunktionen giver dig mulighed for at ændre forstørrelsesfaktoren ved at dreje på drejeknappen, hvilket forbedrer nøjagtigheden af nulindstillingen

Tilbage til blog